Energieprestatiecertificaat:
alleen maar voordelen

Wat is EPC?

Een energieprestatiecertificaat of EPC is een verplicht document voor wie een bestaande wooneenheid (een studio, appartement, huis …) wil verkopen of verhuren.

Dit attest geeft een energiescore op basis van een grondig onderzoek. Die score toont aan hoe energiezuinig en milieuvriendelijk de woning al dan niet is. Dit laat potentiële kopers of huurders toe om woningen te vergelijken. EPC Vandeputte in Waregem is een specialist die dit type EPC-onderzoeken uitvoert.

Bekijk onze werkwijze

Wat bepaalt de EPC score?

De belangrijkste elementen die de score van een goed bepalen zijn de aanwezigheid van isolatie, het type beglazing, de ventilatie van het project en het type verwarmingsinstallatie.

Al deze zaken worden onderzocht en op het einde van de rit geeft één score aan hoe energiezuinig uw woning (niet) is. Dit attest is verplicht – wie geen score kan voorleggen, riskeert een boete van 500 tot 5000 euro. In dat opzicht is een EPC-onderzoek een kleine investering.

Bovendien wordt ook u er als eigenaar wijzer van, aangezien het u kan aanzetten om bepaalde pijnpunten aan te pakken en uw vastgoed dus meer waard te maken.

EPC in Waregem en daarbuiten

Vraag uw energieprestatiecertificaat in Waregem aan bij EPC Vandeputte. Wij werken heel nauwgezet volgens het vooropgestelde inspectieprotocol. Het uiteindelijke attest is tien jaar geldig.

Meer informatie? Of meteen een EPC-onderzoek aanvragen? Neem gerust contact op, we maken zo snel mogelijk een afspraak!

 Neem contact met ons op