EPC attest voor energiezuinige gebouwen

Wat is EPC?

Een energieprestatiecertificaat of EPC is verplicht voor iedereen die een bestaand huis, appartement, kantoor, … wil verkopen of verhuren.

Zo’n EPC attest toont hoe energiezuinig een woning al dan niet is. De EPC waarde wordt samengesteld op basis van verschillende factoren zoals isolatie, ventilatie, beglazing, … Logisch dus dat het een belangrijke factor is voor potentiële kopers of huurders.

Bekijk onze werkwijze

EPC attest laten opmaken?

U kunt bij mij terecht voor de keuring van 3 types gebouwen.

EPC voor woningen en appartementen

Hierbij wordt de score voor één wooneenheid berekend.

EPC voor kleine niet-residentiële gebouwen

Denk bijvoorbeeld aan een kantoor, handelszaak, B&B, …

EPC voor de gemeenschappelijke delen van een appartementsgebouw

Wanneer u een aantal appartementen in één gebouw laat keuren, maak ik ook graag het EPC attest voor de gemeenschappelijke delen.

Energieprestatiecertificaat onder de loep

Het verplichte EPC bevat één algemene score, maar ook verschillende deelscores. Zo kunt u makkelijk zien waar de werkpunten liggen.

Als EPC verslaggever kom ik langs om de score te bepalen. Ik beoordeel uw woning op de aanwezigheid van isolatie, het type beglazing, de ventilatie en het type verwarmingsinstallatie. Dit wordt getoetst aan verschillende normen. Deze normen worden vastgelegd door het Vlaams Energieagentschap met als doelstelling: zoveel mogelijk energiezuinige woningen tegen 2050.

Vindt u dat de uiteindelijke score te laag uitvalt? Dan adviseer ik u graag over mogelijke ingrepen om de EPC waardes op te krikken en alsnog een betere score te behalen! Het EPC attest is 10 jaar geldig.

Advies inwinnen

EPC attest aanvragen

Waarom uw energieprestatiecertificaat door mij laten opmaken?

U kunt zeker zijn van een vlotte service met advies op maat.
Ik kom graag langs in uw woning, appartement, kantoor, … om u snel van een accuraat EPC attest te voorzien!